Edició: 2290, dilluns 20 abril 2015 a les 22:09h hi han 16630 notícies publicadesPortada | Opinió | Tribuna

Tribuna

Crida a la ignorància (Josep Gumbau)

Crida a la ignorància (Josep Gumbau)

En el dia d’avui, la ciutat de València llueix la seva millor cara per tal de rebre, un any més, la tradicional festa de les Falles. Des d’un marc incomparable, les torres de Serrans, autoritats autonòmiques i municipals obrin, amb un paripé molt particular (i bochornós, tot siga dit) el calendari d’actes fallers entre els quals, com molts sabeu, trobem les mascletaes, l’ofrena a la Mare de Déu i la tan coneguda “Nit del Foc” (gràcies per pronunciar bé la “o”). Amb els anys, la festa fallera s’ha convertit en un dels símbols d’identitat del País Valencià. No es que no m’agradi, però estarem d’acord en que es tracta d’una festa que ha perdut quasi per complet el seu significat i les seves arrels. És el que diríem una festa desvirtuada.

Llegiu-ne més...
 

Bous al carrer? Manifestació? (Sergi Durbà)

El tema em resulta inquietant i, a dir veritat, també em provoca una miqueta de perplexitat i incomprensió. I és que després de pegar-li moltes voltes i de llegir alguna notícia relacionada, encara em pregunte què collons feien vora 10.000 persones en una manifestació en defensa dels bous al carrer? Què? Convidaven a berenar? Repartien samarretes? Hi havia rifa? No, res de tot això.

Llegiu-ne més...

Una Gerència pública i per al poble (Quico Fernández, Compromís per Sagunt)

Si finalment el TSJ accepta l’acord que sembla que han signat l’Ajuntament i Arcelor-Mittal, es podrà evitar un dels despropòsits més importants de la història de la nostra ciutat. I no és que l’acord siga per a llançar coets, però després que el Tribunal Suprem desestimara el passat desembre el recurs de casació, el destí de la Gerència estava absolutament en l’aire, a més de les importants inversions realitzades en els últims anys en diferents fases, que superen de llarg els quatre milions d’euros.

Llegiu-ne més...

La Generalitat debe pagar el cheque vivienda (Natalia Antonino, concejal del PSPV en el Ayuntamiento de Sagunto)

Este jueves tuvimos noticia de una tomadura de pelo más, a  cara descubierta y con toda impunidad  de que el Presidente de la Generalitat Alberto Fabra “pide disculpas por los impagos a las ayudas a la Vivienda” y se compromete a abonarlas antes del 2016. Es inadmisible que desde hace más de 8 años la Generalitat nos viene justificando de distintas formas el no cumplimiento del pago a la deuda de nuestros vecinos. Ahora nos cuenta el cuento que se debe a la caída de los ingresos de la administración desde el 2007. Esto es descaro, es injusto y por injusto inaceptable.

Llegiu-ne més...

Evolución de los presupuestos de las universidades públicas (Ximo Estal, CCOO Camp de Morvedre)

Las universidades pierden más de 1.500 millones euros de financiación en los últimos cuatro años.

Llegiu-ne més...
Pàgina 8 de 206