Edició: 2393, dissabte 01 agost 2015 a les 22:57h hi han 17212 notícies publicadesPortada | Opinió

Opinió

El conte del diumenge: Un no parar mai (Carme Castells)

El conte del diumenge: Un no parar mai (Carme Castells)

Un veí vagarós ‒l’han jubilat i no sap on dar-la‒ es passa hores assegut a la pedra de l’escala del seu bloc de pisos. I com que ara transita una dona i ara una altra, té la conversa assegurada durant tot el matí. I, efectivament, a una servidora també l’enganxa. De vesprada la cosa canvia, entre el café, la migdiada i una ronda amb els colombaires –així per aquest ordre– li van passant els quarts i les hores. A mi no se’m fa costerut intercanviar una estona garlant amb ell. Això d’estar a l’atur no és una panacea i, sobretot quan arriba la pesada primavera, s’agraeix tenir algú amb qui passar l’estona per aclarir una mica l’olla espessa per culpa de l’abstèmia primaveral.

Llegiu-ne més...
 

Desig de pluja

Tinc un gran desig de pluja. És un desig carnal, sensual, de carícies líquides, fresques, minúscules sobre la meua epidermis. És un desig provocat en part per l’enyorança.

Llegiu-ne més...

Davinia Bono juega con fuego (PAH Morvedre)

El Pleno Extraordinario celebrado el jueves 16 de julio declaró por unanimidad a Sagunto Ciudad Libre de Desahucios. Esta decisión es el resultado de la lucha por el Derecho a una Vivienda Digna de la PAH Camp de Morvedre, que defiende la Constitución Española en su artículo 47. Nuestro municipio se convierte así en una de las ciudades punteras de toda España en la defensa del Derecho Humano a la Vivienda, junto con otras.

Llegiu-ne més...

El conte del diumenge: Vam perdre el cap (Jaume Joan)

El conte del diumenge: Vam perdre el cap (Jaume Joan)

Aquestes coses passen, sovint, quan treus el gos, la  gossa, els gossos, les gosses a pixar. Recorde l’animal de companyia d’un veí descobrí un cadàver,mentre caminava vora barranc un dia calorós d’estiu. Va ser força comentat pels veïns, va eixir als diaris la notícia, ho van dir per la ràdio. No passa tots els dies, d’acord, però passa. Als solars dels nostres pobles, entre caguerades animals hi trobes de tant en tant quelcom inesperat. Cert que a certes hores l’amo o l’ama, no tenen allò que se’n diu una mirada atenta i la son encara engaxa les parpelles tot dificultant la visió de la realitat matinera, però qualsevol nou detall del paisatge pot captar l’atenció dormida.

Llegiu-ne més...

El Pacto de Toledo y la Seguridad Social (Ximo Estal, CCOO Camp de Morvedre)

El Pacto de Toledo debe abordar urgentemente la mejora de ingresos de la Seguridad Social. Hace unas semanas el Gobierno lanzó una propuesta relativa a los complementos de pensión en las nuevas jubilaciones de mujeres con dos o más hijos, esta propuesta no se trata de una verdadera medida de fomento de la natalidad, por lo cual debe reorientarse para que beneficie no sólo a las mujeres con dos o más hijos sino a las distintas modalidades de familia que hoy existen (monoparentales, homosexuales, separados y divorciados con custodia compartida…) y que se hayan podido ver afectados en su carrera de cotización por el cuidado de un hijo.

Llegiu-ne més...
Pàgina 2 de 344