Edició: 2694, dissabte 28 maig 2016 a les 23:18h hi han 18661 notícies publicadesPortada | Opinió

Opinió

Una nueva vuelta de tuerca a la educación (Ximo Estal, CCOO)

El acuerdo entre la Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas (CRUE) y el ministro en funciones Méndez de Vigo pretende resolver con un mal parche el desaguisado organizativo y pedagógico que supone la LOMCE. Dicho acuerdo no anula el Real Decreto que establece la normativa básica en la que se regulan los procesos de admisión a las facultades y da a cada universidad la posibilidad de realizar pruebas de acceso.

Llegiu-ne més...
 

Nord enllà

Deixar la terra on un ha nascut per anar a la recerca d’un somni, un somni que no té per què ser el d’aconseguir viure en una societat on l’oportunitat de pujar en l’ascensor social no siga una utopia, sinó el d’entrar a formar part d’una societat lliure, d’individus lliures i iguals davant la llei, sense grans desequilibris entre les diferents classes socials, una societat emprenedora, creativa, tolerant, solidària, respectuosa i que valora la creació artística; eixa és una empresa en la qual centenars, milers de persones s’han embarcat des de diferents punts del planeta.

Llegiu-ne més...

El conte del diumenge: Llegenda (Manel Alonso Català)

El conte del diumenge: Llegenda (Manel Alonso Català)

A Vicente Peris Alpuente

Em vaig quedar sorprés. És cert que no sóc antropòleg, ni sociòleg, ni tan sols especialista en cultura popular per a saber quins estranys mecanismes fan possible que noranta anys després de la seua mort encara es conserve en l’imaginari popular la memòria d’un bou brau d’una ramaderia petita.

Llegiu-ne més...

El banco de libros (Ximo Estal, CCOO)

Trás una primera lectura de la Orden para el banco de libros, hay que indicar que este banco puede favorecer la desigualdad social. La propuesta de la Administración Educativa exige voluntarismo a la comunidad educativa y no aporta suficientes recursos públicos para garantizar la gratuidad del material escolar

Llegiu-ne més...

Una veritat trobada

Una de les grans veritats de la vida és que si no tens els mecanismes de defensa ben engreixats i a punt algú t’acabarà fent mal. No sé per què he tardat tant a ser conscient d’aquest fet. He tingut el cap ple de pardals i fantasies que m’han mantingut distret i ocupat. A més, sóc un ingenu. Els anys i els colps rebuts m’han espavilat una mica i m’han fet adonar-me d’algunes certeses, com ara aquesta.

Llegiu-ne més...
Pàgina 2 de 382