Edició: 2147, divendres 28 novembre 2014 a les 22:23h hi han 15703 notícies publicadesPortada | Opinió

Opinió

El conte del diumenge: Els altres, el món (Agustí Peiró)

El conte del diumenge: Els altres, el món (Agustí Peiró)

El món actual viatja a una velocitat que fa que cada vegada siga més difícil tindre unes relacions estables i cordials amb els altres. A tu això t’ha afectat; t’ha fet sentir, en un moment determinat, incapacitat per a viure més plenament la teua vida, per aconseguir un grau més alt de satisfacció en les teues relacions. Trobes que cada vegada et comuniques de manera més parcial i precària amb els altres, i que ningú no t’avantatja en això, perquè és un dèficit de l’època.

Llegiu-ne més...
 

Un nou atac al valencià i a l'escola pública (Ximo Estal, CCOO Camp de Morvedre)

La Conselleria d'Educació  ha convocat a una Mesa Sectorial sobre el projecte d’Ordre per desenvolupar l'autorització de programes plurilingües  des de el Sindicat Intercomarcal d´ensenyament del Camp de Morvedre i Alt Palancia  valorem i destaquem que la importància d’aquesta normativa per la seua repercussió sobre els drets lingüístics i d’accés a l’educació de tota la ciutadania requereix que la negociació s’aborde en un moment adequat i amb terminis que afavorisquen la participació de la comunitat educativa.

Llegiu-ne més...

El 25 de novembre és un dia de lluita contra la violència de gènere (Cristina Rodríguez, regidora de Compromís a Sagunt)

La violència contra les dones constituïx una violació dels Drets Humans Fonamentals de les persones, en el que suposa de destrucció de la dignitat d’estes, menyscabant l’educació dels fills i denigrant els agressors, sent per tant un obstacle per al desenvolupament d’una societat justa, lliure i solidària en el desenrotllament de la igualtat entre hòmens i dones.

Llegiu-ne més...

Precariedad laboral en educación (Ximo Estal, CCOO Camp de Morvedre)

En el ámbito educativo, la crisis, los recortes y por tanto la precariedad laboral, también se ha sentido en estos cuatro últimos años en nuestra comunidad, así tenemos 4713 docentes menos y a la vez un 6% más de profesorado interino, en cuatro años.

Llegiu-ne més...

Actes literaris

No em deixa de sorprendre la quantitat d’actes culturals relacionats amb la literatura d’expressió valenciana que s’arriben a celebrar al llarg d’una setmana a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana. I això que molts intel•lectuals consideren el cap i casal com una ciutat lingüísticament castellana, qüestió amb la qual jo no acabe d’estar d’acord; és més, possiblement és el municipi del País Valencià on més valencianoparlants hi ha, i no tots són dins de l’armari lingüístic ni han dimitit o estan a punt de fer-ho.

Llegiu-ne més...
Pàgina 2 de 296