Edició: 2170, dissabte 20 desembre 2014 a les 21:59h hi han 15876 notícies publicadesPortada | Opinió

Opinió

Una odissea que no acaba

L’escriptor, després de la seua petita odissea amb la policia, ha estat requerit per un jutjat d’instrucció, ja que se li han imputat dos delictes. Quan se li va donar la citació, va poder demanar un advocat d’ofici. La literatura no dóna beneficis per a pagar-ne un, de fet el d’escriptor, en valencià, és l’únic ofici en el qual es pot arribar a pagar per tal de treballar.

Llegiu-ne més...
 

El conte del diumenge: Bàrbara (Dolors Jimeno)

El conte del diumenge: Bàrbara (Dolors Jimeno)

Al centre de la ciutat de València hi havia una residència femenina regentada per religioses —catòliques, com aleshores no podia ser d’una altra manera— i que acollia principalment estudiantes. De tant en tant, les monges queien en el compte que havien d’observar la doctrina cristiana i oferien unes poques places, amb preus reduïts, per a joves pobres, que solien agrupar en la mateixa habitació. Aquest exercici de caritat  va permetre que s’hi pogueren hostatjar Roser i Bàrbara.

Llegiu-ne més...

Gràcies, mestre! (Josep Gumbau)

Gràcies, mestre! (Josep Gumbau)

Aquesta setmana ens ha deixat la trista notícia de la mort del mestre Joan Garcés i Queralt, de cent anys d’edat, a la localitat de Faura. D’aquesta manera, el món de la música i de la culturaautòctona perda qui ha segut un dels seus màxims representants tant al País Valencià com a tota la geografia espanyola, si no més m’atreviria a dir.

Llegiu-ne més...

El Gobierno sigue sin incluir la I+D en su modelo de salida de la crisis (Ximo Estal, CCOO Camp de Morvedre)

El presupuesto nominal de la política de investigación, desarrollo e innovación (I+D+i) aumenta un 4,8% en 2015 y obtiene 291 millones adicionales (pasa de 6.104 a 6.395 millones). Esta aparente mejora del gasto público en I+D+i desaparece al analizar de forma detallada el presupuesto de esta política.

Llegiu-ne més...

Presumptament culpable

L’escriptor que també fa de ressenyista literari i musical, d’articulista d’opinió i d’assessor literari en una editorial, ha eixit del seu poble amb el cotxe camí d’una ciutat de l’Horta Sud, ho fa dues hores abans que s’inicie l’acte cultural en el qual ha de participar. No li fa el pes conduir de nit, té cinquanta-dos anys i els ulls cansats de tantes lectures. A més, no està en forma, el sedentarisme el té enxampat.

Llegiu-ne més...
Pàgina 2 de 300