Edició: 2461, dijous 08 octubre 2015 a les 17:29h hi han 17502 notícies publicadesPortada | Opinió

Opinió

Alfa

Com tot el món sap, alfa és la primera lletra de l’alfabet grec. Té un valor numèric equivalent a l’u. M’ha fet gràcia descobrir que el seu origen gràfic és el d’un bou invertit. Si s’aplica com un adjectiu al substantiu individu, ve a significar el membre d’un grup que ocupa la posició més alta en la jerarquia.

Llegiu-ne més...
 

El conte del diumenge: Un no parar mai (Carme Castells)

El conte del diumenge: Un no parar mai (Carme Castells)

Un veí vagarós ‒l’han jubilat i no sap on dar-la‒ es passa hores assegut a la pedra de l’escala del seu bloc de pisos. I com que ara transita una dona i ara una altra, té la conversa assegurada durant tot el matí. I, efectivament, a una servidora també l’enganxa. De vesprada la cosa canvia, entre el café, la migdiada i una ronda amb els colombaires –així per aquest ordre– li van passant els quarts i les hores. A mi no se’m fa costerut intercanviar una estona garlant amb ell. Això d’estar a l’atur no és una panacea i, sobretot quan arriba la pesada primavera, s’agraeix tenir algú amb qui passar l’estona per aclarir una mica l’olla espessa per culpa de l’abstèmia primaveral.

Llegiu-ne més...

Desig de pluja

Tinc un gran desig de pluja. És un desig carnal, sensual, de carícies líquides, fresques, minúscules sobre la meua epidermis. És un desig provocat en part per l’enyorança.

Llegiu-ne més...

Davinia Bono juega con fuego (PAH Morvedre)

El Pleno Extraordinario celebrado el jueves 16 de julio declaró por unanimidad a Sagunto Ciudad Libre de Desahucios. Esta decisión es el resultado de la lucha por el Derecho a una Vivienda Digna de la PAH Camp de Morvedre, que defiende la Constitución Española en su artículo 47. Nuestro municipio se convierte así en una de las ciudades punteras de toda España en la defensa del Derecho Humano a la Vivienda, junto con otras.

Llegiu-ne més...

El conte del diumenge: Vam perdre el cap (Jaume Joan)

El conte del diumenge: Vam perdre el cap (Jaume Joan)

Aquestes coses passen, sovint, quan treus el gos, la  gossa, els gossos, les gosses a pixar. Recorde l’animal de companyia d’un veí descobrí un cadàver,mentre caminava vora barranc un dia calorós d’estiu. Va ser força comentat pels veïns, va eixir als diaris la notícia, ho van dir per la ràdio. No passa tots els dies, d’acord, però passa. Als solars dels nostres pobles, entre caguerades animals hi trobes de tant en tant quelcom inesperat. Cert que a certes hores l’amo o l’ama, no tenen allò que se’n diu una mirada atenta i la son encara engaxa les parpelles tot dificultant la visió de la realitat matinera, però qualsevol nou detall del paisatge pot captar l’atenció dormida.

Llegiu-ne més...
Pàgina 10 de 352