Edició: 2697, dimarts 31 maig 2016 a les 22:01h hi han 18674 notícies publicadesPortada | Opinió

Opinió

El Alcalde y la Concejal de Medio Ambiente cada vez más cerca de su objetivo de destruir más de quinientos puestos de trabajo (Comité de Empresa de Lafarge Sagunto)

Cada vez que se da un avance para la solución del conflicto de la cantera, interviene la concejal de medio ambiente del Ayuntamiento para cambiar las reglas acordadas con el fin de que no exista ninguna posibilidad de acuerdo.

Llegiu-ne més...
 

Bocabadat

La filtració a la premsa internacional dels papers del bufet panameny Mossack Fonseca, un despatx presumptament especialitzat en blanqueig de capital, m’ha deixat bocabadat. Entre els ja anomenats papers de Panamà, apareixen els noms de coneguts esportistes i cineastes i fins i tot de la tia de l’actual rei, la família ja ho sé que no es tria per molta sang blava que tinga, i no ho dic per Felip VI, sinó per nosaltres que no ens han deixat elegir. La cosa no m’ha estranyat gens ni mica, als ciutadans corrents ens volen fer creure que els diners, quan ve una crisi, es volatilitzen, però és mentida, els diners s’oculten, i apareixen després quan menys t’ho esperes blancs com si els hagueren rentat amb un detergent d’aquells que anuncien en la tele. No m’ha estranyat, no, però m’ha deixat realment preocupat i amb una pregunta que no fa més que pegar-me voltes pel cap: queda algú decent en aquest país? No sé què està passant. No hi ha setmana que no ensopeguem amb la notícia de l’aparició d’una trama o altra de corrupció, una trama que a mesura que es va investigant veiem que esguita un nombre important de persones, que constata la poca vergonya d’una part de la classe política que s’ha deixat corrompre i d’una part de la classe empresarial que ha exercit de corruptora. No m’agraden les generalitzacions, però tot això clama al cel. S’ha arribat a un punt en què l’excepció és trobar un càrrec públic decent, si no em creuen peguen-li una mirada al grup municipal del PP a la ciutat de València. Tots tenen alguna cosa a confessar.

Llegiu-ne més...

Posar cera, pagar cera (Núria Arnau, membre de l’executiva Esquerra Republicana-Sagunt)

Aquesta setmana el diari Levante-EMV es feia ressò de les indemnitzacions que li havia tocat pagar a l’Ajuntament de Sagunt per les relliscades dels vianants a causa de la cera dels ciris de les processons durant la Setmana Santa, fins a 12.000€ al llarg de tres anys. El dibuixant Ortifus ens brindava una vinyeta al mateix diari on deia que no pagaren justos per pecadors; sempre encertat i irònic aquest gran ninotaire valencià.

Llegiu-ne més...

El conte del diumenge: Ressonància (Jaume Joan)

El conte del diumenge: Ressonància (Jaume Joan)

Havia arribat el dia i l'hora de la prova mèdica. Baixen pacient i acompanyant fins al segon soterrani de l'hospital, seguint les indicacions Ressonància. A un mostrador s'identifica el pacient, li donen un full, gràcies. Llig el full, el signa, no hi ha marxa enrere. Es desplacen pacient i acompanyat fins una altra dependència. Els murs són grisos, força grisos, els corredors poc il•luminats, quasi foscos. A l'altra dependència el pacient lliura el full signat i, tot seguit, travessa tot sol una porta que tanca una infermera jove.

Llegiu-ne més...

Un moment per al gaudi

Sovint vivim d’esquenes a la realitat natural que ens envolta. Estem immersos en rutines imposades a les quals sacrifiquem les nostres hores, els nostres pensaments. Arrossegats per una manera de viure marcada des del poder, som incapaços de revoltar-nos per tal d’aturar-nos durant un minut en el nostre camí i gaudir dels petits i grans miracles que el nostre entorn natural més proper ens regala cada hora. Un entorn que comença a les portes dels nostres pobles i ciutats, sobre els quals exercim una pressió immensa que es dibuixa en les restes de deixalles i runes amb què anem deteriorant la seua bellesa.

Llegiu-ne més...
Pàgina 10 de 382