Edició: 2723, dijous 23 juny 2016 a les 19:25h hi han 18781 notícies publicadesPortada | DOCUMENTS

Documents

Luis Cuadau: fundador de la Junta Fallera de Sagunt

Luis Cuadau: fundador de la Junta Fallera de Sagunt

 


Luis nació en Sagunto 1931 y nos dejó el año 2009, graduado Social y técnico de Relaciones Públicas, trabajos que desempeñó en Altos Hornos de Vizcaya, S. A. y Altos Hornos del Mediterráneo, S. A. hasta su jubilación. Escritor y poeta. Sobrino/nieto de Vicente Blasco Ibáñez. Comienza ha escribir a los once años de edad. Participa en los Juegos Florales de “Lo Rat Penat”, de Valencia, de la “Penya Esvaradora”, de Sagunto, los celebrados en Puerto de Sagunto y Vall de Uxó (Castellón). Colaboró en la creación de la revista  Puerto, publicación de clara tendencia segregacionista, de la que fue un asiduo colaborador literario. Escribe en Seguridad, revista nacional de prevención de accidentes en el trabajo, en el boletín municipal Sagunto.

Darrera actualització ( dijous, 10 de març de 2011 18:25 )

Llegiu-ne més...
 

La primera falla al Port de Sagunt

La primera falla al Port de Sagunt

Els inicis de les festes falleres a Sagunt se situen en 1926 quan dos amics, Antonio Blasco Sant Joan i Francesc Cervantes López, residents al Port de Sagunt expressen el seu desig de conéixer de prop el món de les falles i visiten diversos tallers de la capital del Túria. En una d'aqueixes visites es porten un "olla i un Bunyol" que planten al carrer i cremen el dia de Sant Josep. El resultat: un grup de veïns dels carrers Llibertat, Luis Cendoya i altres s'agrupen i inicien el que serà la comissió fallera que plantara la primera falla saguntina.

Llegiu-ne més...

La Pataqueta del Dijous de Berenar per L'ARXIU

La Pataqueta del Dijous de Berenar per L'ARXIU


La tradició dels Dijous de Berenar es manté viva gràcies a la memòria popular de Sagunt, que fan d'aquest dies, un dies de reunió entre els amics i familiars al voltant de la taula, i on cadascú, té la seua pataqueta a la mà.

Llegiu-ne més...

Qui fou Emili Llueca?

Qui fou Emili Llueca?


 
Cronista Oficial de Benifairó de les Valls (des de 1971), la Vila de Benevites (des de 1990) i Quartell (des de 1992), totes elles de la província de València.Nascut a Quartell (València) el set de juliol de 1949. Batxiller. Ha realitzat diversos cursos i màsters sobre periodisme, història i conservació del patrimoni històric i industrial. Màster Periodisme 91 de la Universitat de Navarra. Ha participat en el Seminari Internacional Periodisme 92 organitzat pel capítol Espanyol de la Society of Newspaper Design. Professional de premsa.

Llegiu-ne més...

¿Quien es Rubén Rochina? [video]

¿Quien es Rubén Rochina? [video]


Rubén Rochina, nacido en Sagunto el 23 de marzo de 1991, es más conocido en el mundo del futbol por Rochina. Es un jugador del FC Barcelona B, que esta temporada estará presente en la Lga Adelante

Darrera actualització ( dissabte, 11 de setembre de 2010 10:14 )

Llegiu-ne més...
Pàgina 10 de 12